Norsk salmefestival 2019

3. – 6. oktober arrangeres Norsk Salmefestival for 2. gang. Festivalen er et samarbeid mellom Kirkemusikksenter Nord, Den norske kirke i Bodø, Kirkelig utdanningssenter i nord, Nord-Hålogaland bispedømme og Sør-Hålogaland bispedømme. Første festival fant sted i 2017 og ble en stor suksess. NHF er ikke offisiell medarrangør, men vil støtte opp om dette flotte arrangementet.

Årets program inneholder bidrag fra en rekke fantastiske musikere, skuespillere og foredragsholdere. Se https://kin.no/Arrangementer/norsksalmefestival2019 for oppdatert informasjon om arrangementet.

Kirkespillet Jeremia

Årets storsatsing er kirkespillet Jeremia, av Trond Hans Farner Kverno og Eyvind Skeie. Medvirkende er: Bodø Kammerkor, Vocal Art, Messingblåsere, Øystein Jæger. Jon Fylling – dirigent. Skuespillere: Ketil Kolstad – Jeremia, Emilie Tverbak – Miriam, Anette Hoff -Hulda. Regi er ved Nils Ole Oftebro.

Lansering: Nytt opplag av Noen salmer fra Nord

I tillegg lanserer vi nytt opplag av boken Noen salmer fra Nord, som har vært utsolgt fra forlaget ganske lenge – dette er det mange som har ventet på! Vi får også et innblikk i Samisk koralbok, samt en audiovisuell salmebok utarbeidet av Alf Knutsen.

Norsk salmefestival skal sette fokus på salmesjangeren. Vår målsetning er å undersøke de musikalske, litterære og kontekstuelle kvalitetene ved salmene gjennom konserter med profesjonelle utøvere, gjennom fordypning ved hymnologiske fagpersoner og gjennom å prøve ut salmene i nye konstellasjoner og på nye arenaer. Vårt mål er å skape en nasjonal festival for salmesjangere.

Festivalprogram 2019

Torsdag 3. oktober

18.00 – 19.30 Kulturkveld – salmer som tilbedelse og trosformidling. Medvirkende: Marthe Valle m/band, forsangere og allsang. Sted: Bodø domkirke, gratis inngang

Fredag 4. oktober

17.00 – 18.30 Åpningsforedrag – «Hymnologisk panorama» Medvirkende: Eyvind Skeie. Sted: Bodø domkirke, gratis inngang

19.30 – 21.00 Salmekveld – «Salmen som livsledsager». Medvirkende: Alf Knutsen, Jon Børge Askeland, Brian Hepworth, Rune Mathisen, Vocal art, sammensatt kor. Programverter: Hildur Eli Gryt og Kyrre Kolvik. Sted: Bodø domkirke, kollekt ved utgang

21.30 – 00.00 Salmepub med quiz. Sted: Sydøst, gratis inngang

Lørdag 5. oktober

09.30 – 12.00 Foredrag i Bodø domkirke, gratis inngang

  1. Samisk koralbok v/Johan Máhtte Skum, Kristian Paulsen
  2. Gründeren Alf Knutsen om audiovisuell salmebok
  3. Relansering av Noen salmer fra Nord v/Svein Malmbekk og Ragnhild Strauman

12.30 – 13.30 Bokbad: Ivar Jarle Eliassen bokbader Eyvind Skeie om hans mangslugne forfatterskap. Sted: Litteratursalen (Stormen), gratis inngang

13.30 – 14.30 Lunsjkonsert – Eyvind Skeies sanger og salmer v/Thale Krogtoft og Bodø Rhythm Group. Sted: Litteratursalen (Stormen), gratis inngang.

20.00 – 21.30 Kirkespillet Jeremia av Eyvind Skeie og Trond Kverno. Medvirkende: Ketil Kolstad, Emilie Tverbak, Anette Hoff, Nils Ole Oftebro, Bodø Kammerkor, Vocal Art, Messingblåsere, Øystein Jæger, Jon Fylling. Sted: Rønvik kirke, billett: 300 (e-billett)

Søndag 6. oktober

11.00 – 12.30 Festivalgudstjeneste med musikk fra bibelspillet “Skapelsen” av Egil Hovland og Britt G. Hallqvist. Medvirkende: Bodø domkirkes sangskole, Ung Kirkesang, Gro Bergrabb, Brian Hepworth, Vidar Thorbjørnsen, Rita Nohr, Kyrre Kolvik. Sted: Bodø domkirke, gratis inngang